Qəlyanaltılar

Beşamel souslu badımcan

Hazırlanma qaydası:

1. Badımcanlar halqavari doğranır. Üzərinə zeytun yağı, duz, istiot vurulur. Sobada 30 dəqiqə bişirilir. 2. Yağda soğan qovrulur. Üzərinə xırda doğranmış bibərlər əlavə edilir. Daha sonra qiymə, pomidor, ədviyyatlar əlavə olunub bişirilir. 3. Beşamel sousu hazırlanır. Kərə yağında un qovrulur, üzərinə süd əlavə olunur, duz, istiot vurulur. 4. Bişmiş badımcanların üzərinə qiymə, beşamel sousu və mozzarella pendiri əlavə olunub sobada 15 dəqiqə bişirilir.

İngrediyentlər

  • 2 ədəd böyük badımcan

    400 q qiymə

    1 ədəd soğan

    1 ədəd qırmızı bibər

    1 ədəd  yaşıl bibər

    2 ədəd pomidor

    Duz

    Qara istiot

    Paprika

    AzərSüd kərə yağı

     

    Beşamel sousu üçün:

     

    50 q AzərSüd kərə yağı

    1 x.q. un

    1 stəkan AzərSüd südü

    Duz

    İstiot

     

    Üzəri üçün:

    AzərSüd mozzarella pendiri

Besamel-souslu-badimcan