Qəlyanaltılar

Haydari

Hazırlanma qaydası:

Qatıq öncədən süzgəc vasitəsilə artıq suyunun süzülməsi üçün soyuducuya qoyulur. Pendir çəngəllə əzilib, xırda formada doğranır. Nanəli sous üçün kərə yağı tavada əridilib üzərinə quru nanə, xırdalanmış sarımsaq əlavə edilib 3-4 dəqiqə qovrulur. Bütün ərzaqlar, xırda doğranmış şüyüd və duz əlavə olunmaqla qarışdırılır. Süfrəyə təqdim edərkən üzərinə zeytun yağı tökülür.

İngrediyentlər

  • Nanəli sous üçün ərzaqlar:

     

    50 q AzərSüd kərə yağı;

    1 ç\q quru nanə;

    1 diş sarımsaq;

     

    Digər ərzaqlar:

     

    6 x\q AzərSüd camış qatığı;

    150 q AzərSüd bəyaz pendir;

    1 dəstə şüyüd;

    Duz.

    Üzəri üçün:

    Zeytun yağı.

Haydari