Qəlyanaltılar

POMİDOR ŞORBASI

Hazırlanma qaydası:

1. Kərə yağını qazana əlavə edin və əridin. Üzərinə unu əlavə edib 2-3 dəqiqə qovurun. 2. Tomat pastası və doğranmış pomidorları əlavə edin, yaxşıca qarışdırın, sonra suyu töküb qarışımı blenderdən keçirin. 3. Süd, toyuq bulyonu, duz, paprika və qara istiotu əlavə edərək qaynayana qədər bişirin. 4. Süfrəyə verərkən, üzərinə mozarella pendiri əlavə edin və yanında suxari ilə təqdim

İngrediyentlər

    • 50 q kərə yağı
    • 2 xörək qaşığı un
    • 2 xörək qaşığı tomat pastası
    • 3 ədəd orta ölçülü pomidor
    • 2 stəkan su
    • 400 ml “AzərSüd” südü
    • 1 ədəd toyuq bulyonu (suda həll olunur)
    • 1 çay qaşığı duz
    • 1 çay qaşığı qara istiot
    • 1 çay qaşığı paprika

    Üzəri üçün:

    • “AzərSüd” Mozarella pendiri
    • Suxari
POMIDOR-SORBASI