Şirniyyatlar
Kəsmikli Vatruşka
Böyük bir qabda kəsmik, yumurta, un və şəkər tozunu qarışdırın. Xəmir halına gələnə qədər yaxşıca yoğurun. Əgər xəmir çox sərt olarsa, bir az su əlavə edə bilərsiniz. Xəmiri 30 dəqiqə qədər dincə qoyun, bu zaman digər tərkibləri hazırlayın. Xamanı bir qaba qoyun və üzərinə un və şəkər tozu əlavə edin. Hamısını yaxşıca qarışdırın ki, un və şəkər tamamilə həll olsun. Xəmirdən kiçik toplar hazırlayıb, hər birini stəkanın arxası ilə yuvarlaq şəkildə açın. Açdığınız xəmiri yağlı kağızla örtülmüş soba qabına düzün. Xəmirin ortasına içlikdən bir az qoyun Sobanı əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırın. Vatruşkaları sobaya yerləşdirin və 25-30 dəqiqə ərzində üzəri qızarana qədər bişirin. Bişən vatruşkaların üzərinə Mavigilə (bal) əlavə edin və bir neçə dəqiqə daha isti halda saxlayın.
İngrediyentlər