Qəlyanaltılar

LAVAŞDA QƏLYƏNALTI

Hazırlanma qaydası:

Lavaş ortadan iki hissəyə bölünür. Konus formasında bükülür. Üzərinə yumurta çəkilir, küncüt, qaraçörəkotu səpilir. Sobada 15 dəqiqə üzəri qızaraba qədər bişirilir. İçlik üçün bişmiş, didilmiş fileyə qaynadılmış yumurta xırda doğranaraq əlavə edilir. Qarğıdalı, xırda doğranmış gavalı, xama, duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır. Konusların içərisinə doldurulur. Xırda doğranmış şüyüd, nar ilə bəzədilir.

İngrediyentlər

    • 10 ədəd lavaş
    • İçlik:
    • 300 q toyuq filesi
    • 3 ədəd yumurta
    • 200 q qarğıdalı konservi 5-6 ədəd qara gavalı qurusu
    • 200 q Azərsüd xama
    • duz, istiot
    • Şüyüd, nar dənələri
LAVASDA-QLYNALTI