Şirniyyatlar
Klafuti
Gilasları yuyun, saplarını təmizləyin və əgər varsa, tumlarını çıxarın. Bir qabda yumurtaları və şəkər tozunu çalın. Qarışım yüngül və krem halına gəlməlidir. Üzərinə AzərSüd südünü və vanili əlavə edin, yaxşıca qarışdırın. Sonra unu əlavə edib, hamar bir xəmir əldə olana qədər qarışdırın. Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın. Gilasları bir tart və ya çörək formasına yerləşdirin. Üstünə hazırladığınız xəmiri tökün və bərabər şəkildə yayılmasına diqqət edin. 180°C-də 35 dəqiqə bişirin. Klafuti hazır olduğunda, üstü qızarıb və xəmiri bərkiməlidir. Klafutini sobadan çıxarın və bir az soyumasına icazə verin. Soyuduqdan sonra dilimləyib süfrəyə verin.
İngrediyentlər