Şirniyyatlar
Profiterol
Su, AzərSüd kərə yağı və duzu bir qazanda birləşdirin. Qarışımı orta istilikdə qaynadın. Qarışma qaynadıqda, unu əlavə edin və sürətlə qarışdırın ki, heç bir qırıq qalmasın. Xəmir birləşib qatılaşmağa başlayacaq. Ocağı söndürün və xəmiri 5 dəqiqə soyuması üçün kənara qoyun. Yumurtaları tək-tək əlavə edərək hər əlavə etdikdən sonra yaxşıca qarışdırın. Xəmir hamar və parlaq olmalıdır. Sobanı 210°C-yə qədər qızdırın. Xəmiri üzərinə çörək kağızı sərilmiş soba tepsisinə kiçik top şəklində şəklində sıxın. Profiterolları sobaya qoyun və 20-25 dəqiqə bişirin, üzəri qızaranda və açıq rəng aldıqda hazırdır. Profiterolları sobadan çıxarıb soyuması üçün qoyun. Südü bir qazana əlavə edib, şəkər tozu ilə birlikdə qızdırın. Ayrı bir qabda yumurta sarısı və qarğıdalı nişastasını qarışdırın. İsti südü yumurta qarışımına az-az əlavə edərək qarışdırın. Qarışımı yenidən qazana əlavə edin. Orta istilikdə, kremin kənarlarından qalınlaşmağa başlayana qədər qarışdırın. Vanili əlavə edib qarışdırın. Ocaqdan alıb, AzərSüd kərə yağı əlavə edin və qarışdırın. Krem hazır olduqda, soyuması üçün kənara qoyun. Soyumuş profiterolların ortasında bir dəlik açın və hazır kremi şprits vasitəsilə içlərinə doldurun. Hazırladığınız profiterolları süfrəyə verə bilərsiniz.
İngrediyentlər